top of page

Claes-Göran Dahlberg

Claes-Göran Dahlberg blev 64 år.Västerås. Claes-Göran Dahlberg växte upp i Tillberga tillsammans med föräldrarna Gurli och Allan samt sju år äldre brodern Lasse. Musiken kom tidigt in i hans liv, redan som 4-åring både spelade och sjöng han.

När det var dags att välja yrkesutbildning efter skolan satsade han på att bli fritidspedagog. Efter att ha harvat runt på fritidsgårdar och bygglekar i stan under några år hamnade han på Skiljeboskolan som musiklärare, men efter några år sa han upp sig för att i stället bli frilansande musiker på heltid.

”Jag tyckte om ungarna, men inte miljön. Det var så inrutat, jag hade svårt att inordna mig”, sa han inför sin 50-årsdag.

Redan på 1960-talet spelade Claes-Göran Dahlberg i bandet Fox. Han kom snart med även i Caypers, där han lärde känna Bengt Eriksson och sedan dess var det ”Claes-Göran och Bengt” som gällde, oftast ensamma men även i andra konstellationer. Tillsammans med Hasse Tholin och Peter Jankert blev det Jösses Pojkar, med Lasse Åberg kallade de sig Stig Helmertz, senare Stig Helmers Experience.

En period bodde Claes-Göran Dahlberg på Gotland och spelade med Di sma undar jårdi, men återvände så småningom till Västerås och samarbetet med Bengt Eriksson.

Tillsammans har de spelat i de mest skilda sammanhang, från privata fester och på krogen till begravningar och äldreboenden. De båda har även med- verkat i flera av Lasse Åbergs ”Sällskapsresan”- filmer.

Claes-Göran Dahlberg drev också under flera år musikprojektet Ljudo och jobbade även på teatern.

”En av fördelarna med att vara frilans är spännvidden mellan engagemangen, det är kyrkan ena dagen och krogen nästa”, sa Claes-Göran Dahlberg själv.

Claes-Göran Dahlberg avled 14 sept 2014. Han blev 64 år.

Radarparet Claes-Göran & Bengt, Västerås

Claes-Göran Dahlberg på dragspel & Bengt Eriksson på gitarr

bottom of page